Ginekologija i akušerstvo

Ginekološki pregled obično je dovoljno učiniti jednom godišnje, ukoliko ne postoji neka dodatna problematika. Redovni ginekološki pregledi su važni jer se tako na vreme mogu primetiti i najmanje promene koje ukazuju na bolest reproduktivnog sistema, a samim tim se mogu brzo i uspešno lečiti i izlečiti.

Kolposkopija

Kolposkopija je medicinski postupak kojim se pod velikim uvećanjem pregleda vrat maternice, rodnica i stidnica pomoću posebno dizajniranog pokretnog mikroskopa pod nazivom kolposkop.

Ultrazvučni pregled

Današnju ginekologiju niti kompletnost ginekološkog pregleda ne možemo smatrati potpunom bez ultrazvučnog pregleda. Ultrazvuk nam omogućuje promatranje jajnika i maternice, te dijagnosticiranje eventualnih promena njihove veličine, izgleda i položaja.

Ultrazvučnim pregledom dijagnostikujemo trudnoću, pratimo rast i razvoj fetusa i otkrivamo nepravilnosti trudnoće.

Ginekološki testovi

Cervikalni brisevi ne spadaju u uobičajenu pretragu, stoga, ukoliko smatrate da za to postoji razlog ili planirate trudnoću, preporučljivo je da se obratite vašem ginekologu kako bi mogao napraviti briseve na uzročnike bolesti.  Najčešće se rade PAPA test, bris na Mico i Ureaplasmu, bris na Chlamidiu, HPV bris.

Kardiotokografija (CTG)

Kardiotokografija (CTG) je dijagnostička metoda  pomoću koje se prate kontrakcije materice i srčana radnja ploda.  Najčešće se koristi u trećem trimestru trudnoće i preporučuje se da se  nakon navršene 36. nedelje trudnoće CTG radi jednom nedeljno ili češće  (ukoliko postoji potreba). Snimanje traje oko 20 minuta.

Vrhunska zdravstvena nega je naša misija

Uvek u službi pacijenta - poliklinika Echomedica

021 301 76 59

ordinacija.echomedica@gmail.com

Save Kovačevića 122, Vrbas

Call Now ButtonPOZOVI I ZAKAŽI PREGLED